Online coaching

Online coaching

Steeds meer mensen vinden hun weg naar online coaching. Vaak vinden mensen het prettig om in hun eigen omgeving te blijven wanneer ze een coachgesprek aangaan. Het geeft een veilig gevoel. Misschien is een face-to-face gesprek voor jou wel te confronterend? Voor anderen is het misschien puur om praktische redenen, bijvoorbeeld: geen oppas voor de kinderen, fysiek beperkt zijn, geen vervoer, …

Wat de reden ook mag zijn, het gaat erom dat jij je bij coaching gewoon goed voelt, op welke manier dan ook.

Je kan een online sessie goed vergelijken met een sessie ter plaatse, alleen hoef je het huis niet uit. Ik werk hiervoor met Teams of Skype. Weet je niet hoe je Skype moet installeren en gebruiken? Bekijk dan het voorbeeldfilmpje.

Bij online coaching is het van groot belang dat je over een goede internetverbinding, een headset, een webcam en een Skype account beschikt. Voor Teams krijg je een link toegestuurd, dit kan zonder vooraf een account aan te maken. Ook is een goed verlichte kamer, waarin je niet gestoord kan worden gedurende de sessie van belang.

Tip: gebruik een laptop of tablet die je niet heel de tijd hoeft vast te houden zoals je smartphone.

E-coaching

Is net iets anders. Deze manier van coachen bestaat uit het versturen van e-mails tussen cliënt en coach. Coachen via mail is een uitkomst voor iedereen die een druk en onregelmatig leven heeft.

Je kan namelijk altijd en overal je e-mail beantwoorden tegenwoordig. Ook mensen die liever anoniem blijven vinden vaak de weg naar e-coaching. Op deze manier kunnen ze in alle openheid en zonder mogelijke beoordeling praten.

Het laagdrempelig bij een coach terecht kunnen maakt dat deze vorm van coachen zo populair is.

 

"Patsy heeft mij geholpen met individuele coaching via Skype. Ik kreeg veel antwoorden en uitleg over dingen waar ik mee zat. Ik heb geleerd hoe ik, op een fijnere en gezondere manier, de draad weer kon oppakken in mijn leven."

Simon – 21 jaar

"Patsy pakt je vast, laat niet los en samen ga je naar een dieper, intelligenter niveau."

Anne-marie – 40 jaar

"Bedankt voor je flexibiliteit! Dankzij de extra sessie die je er nog tussen hebt gepland kreeg ik de nodige inzichten om de juiste stappen te nemen op m'n werk! Marc"

Mark – 36 jaar

"Ik volgde dit voorjaar een aantal sessies individuele wandelcoaching. Doordat ik moeilijk kan stil zitten is de klassieke manier van coaching niets voor mij. Het gaf mij de ruimte om op een ontspannen manier inzichten te krijgen in mezelf"

Brent – 31 jaar

"De individuele begeleiding was het voor mij heel positief omdat ik graag alleen wordt begeleid in deze zaken. Het was goed voor mij om dieper in te gaan op bepaalde zaken wat dan ook heel goed gedaan werd! Alles kon besproken worden zonder dat er gepusht werd ofzo, dus zeker een goede ervaring!"

Kim – 29 jaar

" Ik voelde me vanaf de eerste kennismaking meteen op mijn gemak bij Patsy. Ik heb haar ervaren als zeer kundig, professioneel en integer. Door de coachsessies heb ik nieuwe inzichten gekregen die hebben geleid tot meer rust in mijn hoofd waardoor ik nu beter met situaties kan omgaan."

Ellen – 58 jaar

Overtuigd?

Voel je na het lezen van bovenstaande punten dat coaching/counseling misschien wel iets voor jou is? Aarzel dan niet om contact op te nemen voor een eerste gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Gesprekken kunnen plaats vinden in de praktijk in Rijkevorsel, tijdens een wandelsessie, of online via een skype-gesprek.

Wil je meer info over andere types coaching neem dan een kijkje bij de wandelcoaching, of coaching in de praktijk.

 

Contacteer me

Heb je een vraag, of wil je een afspraak maken?

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op!

+32 479 209 244

Kerkdreef 46 - 2310 Rijkevorsel

patsy@in-balans.be

BE 0745.693.339