Hallo! Ik ben Patsy

Personal Coach

Ik ben Patsy, een energieke, creatieve dertiger die graag inzet op diepgang en geluk. Dat doe ik vanuit mijn opleidingen en eigen levenservaring waarin ik heb mogen ervaren wat het betekent om jezelf echt te leren kennen. Dat traject was een proces van vallen en opstaan. Doorheen de jaren ben ik dankbaar voor de grote persoonlijke groei die ik heb mogen doormaken, en die wil ik dan ook graag delen met de mensen die zich hiervoor openstellen.

Al van in mijn vroege kinderjaren voelde ik dat het helpen van anderen iets speciaals in me teweeg bracht. De studiekeuze ‘orthopedagogie’ was dan ook een voor de hand liggende beslissing. Tijdens de eerste 10 jaar van mijn werkleven heb ik de passie mogen ervaren van het begeleiden van mensen in hun dagelijks leven. In die jaren zag ik ook de nood aan ondersteuning bij de begeleiders, en bij anderen in mijn omgeving die veel van zichzelf geven aan anderen. Te veel “zorgen voor” kan gevaarlijk zijn als je niet op tijd je eigen grens aanvoelt en die ook durft te stellen. Ik ging onderzoeken waar mensen net nood aan hadden en daaruit vloeide in 2018 de opleiding om mensgericht te gaan coachen voort.

In 2022 behaalde ik met veel trots mijn certificaat ‘Enneagramcoach’.

Omdat ik geloof in de kracht van bijscholen en om mijn coaching nog beter te kunnen afstemmen op de vraag van de cliënt specialiseerde ik me in verschillende thema’s: Waarderend werken, stress en burn-out, veerkracht en weerstand, communicatie en feedback, omgaan met grenzen,… Ik kies bewust voor thema’s die dicht bij ‘het ik’ horen en vertrek dan ook altijd vanuit jouw vraag!

In 2023 vervolledigde ik mijn certificatie HPEI-Enneagramcoach zodat ook de wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten mogen gebruikt worden ter ondersteuning van coaching, om nog sneller tot inzicht te komen.

 

Mijn expertise

Veerkracht verhogen

Meer lezen

Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag. Je 'veert' als het ware terug. Mensen met een hoge veerkracht kunnen meer aan. In de sessies gaan we bekijken wat jouw veerkracht zou kunnen verhogen.

Weinig zelfvertrouwen

Meer lezen

Hoe komt het dat ik weinig zelfvertrouwen heb? Hoe uit zich dat in mijn leven? Wat heb ik nodig om mijn zelfvertrouwen te vergroten?

Positief leren denken

Meer lezen

Wat lokt negatief denken uit? Hoe kan ik dit ombuigen tot positief denken? Oefeningen. Aanpassen gewoontes via bepaalde technieken

Hoogsensitiviteit

Meer lezen

Wat is hoogsensitiviteit? Wat is gevoelig zijn? Onderzoeken waarom je gevoelig reageert. Met welke klachten krijg je te maken als je overprikkeld wordt? Omgaan met prikkels. Ben je echt zo 'flauw' als dat anderen zeggen?

Stressklachten

Meer lezen

Wat is stress? Hoe uit zich dat specifiek bij mij? Hoe ga ik hiermee om? Hoe kan ik preventief werken om mijn klachten sneller op te merken?

Laag zelfbeeld

Meer lezen

Waar komt het vandaan? Wat betekent een laag zelfbeeld voor mij? Wat heb ik nodig om mijn zelfvertrouwen te vergroten?

Assertiviteit verhogen

Meer lezen

Specifieke communicatieve oefeningen met je coach rond assertiever communiceren

Omgaan met piekeren

Meer lezen

Omgaan met piekergedrag. Inzetten op ombuigen van gedachten via bepaalde technieken. Loslaten van piekergedachten

Angstklachten

Meer lezen

Wat is angst? Hoe uit zich dat specifiek bij mij? Hoe ga ik hiermee om? Hoe kan ik preventief werken om mijn klachten sneller op te merken?

Opsporen van talenten

Meer lezen

Wat is een talent? Hoe spoor ik mijn talenten op? Waar zet ik mijn talenten in? Opmaken toekomstplan.

Zelfontwikkeling

Meer lezen

Ontdekken van jezelf. Wie ben ik? Waar liggen mijn talenten? Wat maakt mij gelukkig? Hoe kan ik hierop inzitten? 

Grenzen stellen

Meer lezen

Wat zijn grenzen? Ontdekken waar jouw grenzen liggen. Onderzoeken wat er gebeurt wanneer je over die grens gaat. Leren op een respectvolle manier je grenzen aan te geven en te bewaken

Hoe ik werk

Als personal coach hecht ik veel belang aan laagdrempelig werken. Dat wil zeggen: in een ontspannen sfeer, waar je mag zijn wie je bent, met alles wat je meedraagt.

Ik wil graag samen met je op pad gaan, kijken wat goed loopt, en waar ik je mee kan ondersteunen. Ik geloof erg in de kracht die vanuit jezelf komt, er zit immers meer in onszelf dan we denken. Ik streef ernaar om samen met jou te kijken hoe we het beste uit jezelf kunnen halen. Ik werk graag positief gericht, vanuit ieders unieke talenten. We zijn allemaal anders, daarom hanteer ik graag een zo individueel mogelijke begeleiding, gericht op jouw persoonlijke noden.

Zin om jouw pad te onderzoeken? En op zoek te gaan naar een nog betere versie van jezelf? Aarzel dan niet om me te contacteren of maak een afspraak!

Mijn ervaring

 • 10 jaar begeleiding in residentiële setting
 • Specialisatie 1 op 1 coaching
 • Koppelcoaching
 • Werken met groepen

Mijn opleiding

 • 2009 Bacholor Orthopedagogie
 • 2018 Coach/counselor mensgericht coachen
 • Specialisatie: Stress en burn out
 • Specialisatie: Zelfvertrouwen
 • Specialisatie: Veerkracht en weerstand
 • Specialisatie: Omgaan met grenzen
 • 2022 Enneagramcoaching
 • 2023 HPEI-Enneagramcoaching
 • 2024 Teamcoaching

Hoe ik werk

Als personal coach hecht ik veel belang aan laagdrempelig werken. Dat wil zeggen: in een ontspannen sfeer, waar je mag zijn wie je bent, met alles wat je meedraagt.

Ik wil graag samen met je op pad gaan, kijken wat goed loopt, en waar ik je mee kan ondersteunen. Ik geloof erg in de kracht die komt vanuit jezelf, er zit immers meer in onszelf dan we denken. Ik streef ernaar om samen met jou te kijken hoe we het beste uit jezelf kunnen halen. Ik werk graag positief gericht, vanuit ieders unieke talenten. We zijn allemaal anders, daarom hanteer ik graag een zo individueel mogelijke begeleiding, gericht op wat jouw noden zijn.

Ik start steeds met een kennismaking om te kijken of jouw noden binnen mijn expertise vallen. Indien dat zo is, en je wil van start gaan bekijken we of je vooral nood hebt aan het inoefenen van vaardigheden of je meer opzoek bent naar diepgang, naar ‘waarom doe je wat je doet’, ‘waarom loop je steeds tegen hetzelfde aan’. Een intakegesprek is dan de volgende stap.

Zin om jouw pad te onderzoeken? En op zoek te gaan naar een nog betere versie van jezelf?

Mijn ervaring

 • 10 jaar begeleiding in residentiële setting
 • Studenten begeleiding
 • Specialisatie 1 op 1 coaching

Mijn opleiding

 • 2009 – Bachelor Orthopedagogie
 • Specialisatie: Stress en burn out
 • Specialisatie: Zelfvertrouwen
 • Specialisatie: Veerkracht en weerstand
 • Specialisatie: Omgaan met grenzen
 • 2020 – Mensgericht coachen
 • 2022 – Enneagramcoaching

Contacteer me

Heb je een vraag, of wil je een afspraak maken?

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op!

+32 479 209 244

Kerkdreef 46 - 2310 Rijkevorsel

patsy@in-balans.be

BE 0745.693.339